Vă învităm cu entuziasm, căldura și respect să ne descoperiți povestea și produsele noastre. Vă oferim consultanță în ceea ce privește modul de gătire a tuturor produselor din „galeria” noastră, în același timp ținând seama de dorințele și gusturile voastre și realizăm produse după specificațiile clientului.

Social media

Spată de porc fără os la cuptor

O nouă zi vine cu o nouă poftă.

Astăzi am avut un client, un nou învățăcel al bucătăriei, care nu cunoștea toate felurile de carne din vitrină și ce se poate face cu ele. Pentru că ne-am gândit că acest client nu este singurul, am zis astăzi să vă facem cunoștință cu spata de porc fără os.  

Spata de porc este o bucată de carne asemănătoare cu pulpa, dar cu ceva mai multe țesuturi conjunctive. În mare parte, aceasta se recomandă pentru tocături, ciorbe, mâncăruri, fripturi la cuptor sau înăbușită, pentru că are un țesut muscular ușor marmorat cu grăsime, iar fibrele musculare sunt mai delicate, mai moi decât cele din pulpa de porc.

Ce zici, încercăm să gătim spata de porc? Nu-ți fie frică, te ajutăm!

Pentru început, hai să stabilim garnitura. Pentru această rețetă, noi vom alege sparanghel, măr și broccoli.

Urmează carnea!

Adună toate condimentele tale preferate alături de sare și piper, mixează-le precum un DJ (chiar ne este dor de petreceri) și masează carnea în timp ce te bucuri de aroma care predomină în acest moment. Sănătate, în caz că ai strănutat în timp ce presărai piperul! 😀

Lasă carnea la odihnit un pic, mai exact o oră. E simplu până acum, da?

Hai să încălzim cuptorul la 220°C. În timp ce se încălzește, aruncă câțiva căței de usturoi în tavă și poate chiar și bucățile de mere și legume (dacă ți-a plăcut ideea noastră de garnitură). Acestea vor ține carnea mai departe de fundul tăvii. De ce? Pentru că următorul pas este să torni vin, bere sau apă în tavă! Ce găsești în barul tău? Apoi, hai să trimitem tava cu carnea și toate cele menționate mai sus în cuptor, timp de 20 de minute.

Dacă ești deja la al doilea pahar de vin sau a doua sticlă de bere, nu uita că cele 20 de minute se scurg! Buuuun. Acum hai să stropim carnea cu lichidul din tavă, în timp ce coborâm temperatura cuptorului la 150°C. Acoperă tava cu o folie de aluminiu și trimite carnea înapoi în cuptor. Acum timpul se va măsura în funcție de cât de mare este bucata de carne. Nu, un pic de matematică nu strică niciodată 😉 Pentru fiecare kilogram, adaugă câte 1 oră și 30 de minute. Deci, câte ore va sta bucata de spată de porc în cuptorul tău?

Între timp, ca să scapi de emoții, poți să te lauzi cu poze ”before” prietenilor tăi, să pregătești garnitura și în niciun caz să nu adormi!

Cu aproximativ 15 minute înainte să se scurgă timpul, scoate folia de aluminiu, mai stropește o dată carnea cu lichidul din tavă, urcă temperatura cuptorului la 230°C și lasă tava în cuptor pentru cele 15 minute rămase. Ultima acțiune va duce la rumenirea perfectă a cărnii, ca să ai cu ce să te lauzi și în pozele “after”!

Gata de sesiunea foto, o masă copioasă, laude și bucurie?

Nu a fost atât de greu procesul, nu? Nu uita să treci pe la noi ca să ne povestești cum a ieșit rețeta!

Prev