Vă învităm cu entuziasm, căldura și respect să ne descoperiți povestea și produsele noastre. Vă oferim consultanță în ceea ce privește modul de gătire a tuturor produselor din „galeria” noastră, în același timp ținând seama de dorințele și gusturile voastre și realizăm produse după specificațiile clientului.

Social media

Rasol de berbecuț cu rodie și nuci

O nouă zi, un nou motiv de a savura un preparat delicios! Cu cât mai mult crește comunitatea Butcher’s Cuisine datorită ție, cu atât mai motivați suntem să împărtășim idei și să introducem noi rețete pe blogul nostru.

Deci, ce mâncăm astăzi? Rasol de berbecuț cu rodie și nuci!

Cum stai cu inspirația? Ai răbdare, chef și ești destul de curios să încerci ceva atât de neobișnuit? Pregătește-ți lista de cumpărături și hai cu noi în călătoria către o farfurie din tărâmul inedit:

  • rasol de berbecuț
  • sare kosher
  • piper proaspăt măcinat
  • scorțișoară măcinată
  • turmeric măcinat
  • chimen măcinat
  • cardamom măcinat
  • ulei de măsline
  • ceapă feliată subțire
  • cimbru
  • usturoi zdrobit
  • frunze de dafin
  • făină universală
  • vin roșu sec
  • bulion de pui cu conținut scăzut de sodiu
  • suc de rodie
  • melasă de rodie
  • nuci
  • unt nesărat, tăiat în bucăți
  • mămăliguță gătită (pentru servire)
  • coajă de lămâie feliată foarte subțire pe lungime

Următorul pas? Pune-ți șorțul și hai la treabă!

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așază rasolul de berbecuț pe o foaie de copt și condimentează generos cu sare și piper. Amestecă scorțișoara, curcuma, chimenul și cardamomul într-un castron mic și începe să masezi carnea. Merită și ea un masaj cu scrub, ca să o relaxezi, iar aroma să fie și mai accentuată! După un masaj spectaculos, lasă carnea să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei sau dacă ai răbdare, lasă carnea 12 ore descoperită, iar următoarea zi o vei începe chiar mai organizat, pentru că foamea este o motivație genială!

Hai să ne apucăm și de baia în ulei. Încălzește uleiul într-o oală mare, apoi aruncă și rasolul de berbecuț până se rumenește pe toate părțile, 10-15 minute. Transferă carnea pe un șervețel de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.

Șterge oala și las-o să se răcească ușor, astfel încât legumele să nu ardă, sau schimbă oala, depinde cum ai chef să speli vasele după ce ai terminat. Încălzește uleiul (îl poți folosi și pe cel rămas în oală) pe un foc mediu. Adaugă ceapa, condimenteaz-o cu sare și las-o la gătit, amestecând ocazional până devine aurie și se înmoaie. Următorii invitați a petrecerii în oală sunt: cimbrul, usturoiul și frunzele de dafin pe care îi gătești, amestecând des, până când parfumul lor umple bucătăria. Presară făina și amestec-o energic pentru a o distribui uniform. Gătește, amestecând des, până ce făina este absorbită, aproximativ 1 minut. It’s wine time! Adaugă vin, fierbe-l la foc mic, amestecând des, până se îngroașă. Se adaugă treptat bulionul, sucul de rodie și melasa de rodie. Toooate la un foc mic, da?

Aranjează carnea în tigaie într-un singur strat. Toarnă amestecul de ceapă peste rasolul de berbecuț, iar dacă ți se pare că berbecuțul nu este îndeajuns de scufundat, mai adaugă bulion. Acoperă tigaia cu folie și gătește carnea, întorcând-o ocazional (cum ți-ai dori să te întorci pe șezlongul de pe plajă), până când carnea este fragedă și aproape cade de pe os, aproximativ 1-2 ore. Scoate tigaia din cuptor și lasă berbecuțul să se odihnească, acoperit cu lichid, cel puțin 30 de minute.

E timpul să transferi carnea pe un platou și eventual să o acoperi cu o folie pentru a se păstra caldă. Strecoară lichidul rămas printr-o sită fină într-o cratiță medie, îndepărtează grăsimea de pe suprafață și arunc-o. Adaugă nuci în lichidul de fierbere și micșorează focul. Las-o la fiert, până se reduce cu o treime, 15-20 minute și devine ușor îngroșat și catifelat. Be the butter to my sauce! Adaugă untul, bucată cu bucată, amestecând după fiecare, până se topește. Înainte de a adăuga mai multe, sosul ar trebui să aibă un aspect lucios. Pune rasolul de berbecuț în oală și gătește-l, acoperindu-l cu sos, până când este încălzit. Gustă și condimentează cu sare și piper, dacă ți se pare că este necesar.

Aranjează carnea peste mămăligă pe farfurie, adaugă nucile și sosul deasupra și aruncă și coaja de lămâie. Poftă bună!

Prev
Next