Vă învităm cu entuziasm, căldura și respect să ne descoperiți povestea și produsele noastre. Vă oferim consultanță în ceea ce privește modul de gătire a tuturor produselor din „galeria” noastră, în același timp ținând seama de dorințele și gusturile voastre și realizăm produse după specificațiile clientului.

Social media

Obrăjori de vită sau cum transformi cina de 8 martie într-o experiență culinară deosebită?

Vine ziua în care o sărbătorim pe ea – femeia care știe exact unde ți-e cămașa (aceea pe care ai căutat-o de atâtea ori în același loc, exact acel loc în care a găsit-o și ea), cea care îți face viața mai ușoară (dar uneori și mai grea), femeia care te scoate din zona de confort și cu care poți să călătorești până la marginea galaxiei.

Cum să o surprinzi pe iubita sau mama ta? Cu o cină deosebită! Chiar dacă s-ar putea să nu-ți iasă exact cum te aștepți, ele sigur vor aprecia că ai stat lângă aragaz și ai transpirat de emoții din momentul în care ai început să gătești și până în momentul în care au gustat ele prima bucată. Noi avem însă încredere în tine și știm că vei reuși!

Deci, obrăjori de vită fierți în vin roșu cu coajă de portocală.

Se gătesc mai rar în general, dar mai des de către cunoscători. Sunt extrem de fragezi, dar îți cer multă răbdare. Hai să începem cu ingredientele:

  • obrăjori de vită
  • ulei vegetal sau de struguri
  • ceapă tocată
  • baby morcovi
  • vin roșu sec
  • câteva fâșii de coajă de portocale

Deoarece noi considerăm că cel mai bine este să pui toate ingredientele la ochi, îți vom recomanda cantitățile, însă cu siguranță vei avea nevoie de mult vin (doar și tu vrei să te bucuri de aroma lui, nu doar obrăjorii). Deci, ce să faci cu toate cele menționate mai sus?

Primul pas ar fi să preîncălzești cuptorul la 180° și să pregătești raftul din mijloc, deoarece obrăjorii se vor ”bronza” acolo.

Șterge carnea cu un șervețel și condimenteaz-o cu sare și piper. Încălzește uleiul într-o oală la foc mediu spre mare. Aruncă obrăjorii în ulei și prăjește-le pe toate părțile până devin maro. În total, ți-ar lua între 6 și 10 minute. Folosind un clește, transferă carnea pe o farfurie. Între timp adăugă ceapă, morcovi, sare și piper în oală și gătește, amestecând ocazional, până când legumele se înmoaie, între 8 și 10 minute. It’s wine time! Adaugă vinul și coaja de portocală și lasă-le la fiert. Baia pentru carne este gata și poți să lași carnea să preia aromele minunate ale vinului și ale cojii de portocală. Apoi acoperă oala și las-o în cuptor până când carnea este foarte fragedă, undeva între 2 până la 4 ore. Se condimentează cu sare și piper.

Simți mirosul? Ești pregătit să primești note de la juriul format din cei dragi?

Și dacă ai băut un pic mai mult vin în timp ce găteai, ca să prinzi curaj, efortul tău va fi foarte apreciat, chiar dacă până la urmă veți comanda o pizza! 😀

Prev
Next