Vă învităm cu entuziasm, căldura și respect să ne descoperiți povestea și produsele noastre. Vă oferim consultanță în ceea ce privește modul de gătire a tuturor produselor din „galeria” noastră, în același timp ținând seama de dorințele și gusturile voastre și realizăm produse după specificațiile clientului.

Social media

Greșeli de evitat atunci când gătești rasolul de vită din os

O, da! Rasol din vită cu os! Mereu la modă, mereu nemaipomenit de gustos. Serios! Cui nu-i place un rasol din vită cu os? Un leac miraculos pentru toate bolile sau doar un bulion consistent de sorbit, mai ales în timpul lunilor reci de iarnă, un întreg proiect de gătire, considerată ca fiind o artă. Acestea fiind spuse, rasolul de oase mai puțin reușit poate fi la fel de gustos ca, ei bine, un castron plin de oase! Următoarele greșeli comune fiind evitate, ar putea fi cel mai tare bilet în oraș sau cel puțin bucătăria ta.

 

  1. Sari peste pasul de albire

Albire? Cum adică să albești carnea? De fapt, acest pas care trebuie făcut înainte de prăjire și fierbere, elimină orice impurități din oase. Doar trebuie să ”prelucrezi” oasele în apa clocotită timp de 5 minute, apoi să le arunci în apa rece, pentru a opri procesul de preparare a acestora. Un adevărat rasol de oase se face cu oase și bucăți de carne bogate în colagen, cum ar fi măduva, ciolanul și picioarele. De regulă carnea bogată în colagen, tinde să fie gelatinoasă, deci dacă observi o tentă de gelatină, ești pe drumul cel bun!

 

  1. Oasele care nu sunt prăjite nu mai au farmec!

Repetă după noi: “Întotdeauna voi prăji oasele.” Acea culoare maro și caramelizarea lor …mmmmm…. Tot ce e caramelizat are o aromă deosebită! Să nu-ți fie frică de oasele”prea” făcute. Încălzește cuptorul la maxim și ține-le un timp îndelungat, până observi că sunt mai mult decât gata.

 

  1. Adăugarea prea multor ”lucruri”

Un rasol bun nu are nevoie de prea multe, doar de oase și câteva arome la alegere, cum ar fi ceapă, usturoi, și piper negru. Nu! Nu ne întreba despre morcovi. Morcovii adaugă un pic de dulce în rasol, care nu este neapărat un lucru rău și oarecum chiar echilibrează gustul și savoarea din rasol, dar cu siguranță nu vei primi extra puncte dacă arunci chiar toate resturile din frigiderul tău. Încearcă să păstrezi aroma concentrată. Îngrijorat că gustul va avea doar ”o notă”? Nu uita să prăjești oasele și cu siguranță vei avea o aroma deosebită!

 

  1. Nu folosești o oală îndeajuns de mare?

Oasele pe care le folosești, totuși pot fi destul de mari sau prea multe. Utilizează cea mai mare, cea mai grea și cea mai mare oală pe care o ai acasă și umple-o cu oasele prăjite (nu ai uitat, da?), plus selecția de arome, aleasă cu multă grijă. Se adaugă doar suficientă apă pentru a o acoperi, se aduce la fierbere și se reduce la foc mic, oala fiind acoperită cu un capac. Nu ar trebui să fie atât de multă apă, încât oasele să plutească. Raportul os-apă ar trebui să fie suficient de ”aproape”, astfel încât supa rezultată să fie intens aromatizată.

 

  1. Nu-l fierbi suficient de mult timp?

Î: Cât timp poți fierbe un rasol de oase? R: Cât timp mai ai? Probabil chiar și o noapte întreagă! Deoarece oasele folosite sunt rezistente, ele au o mulțime de arome de oferit.

 

  1. Lași rasolul deja gătit să se răcească încet?

Nu vrem să te îngrijorăm, dar supa fierbinte poate fi un teren de reproducere pentru bacterii, și nu de natură bună. Răcorește-l cât mai repede și fii cât mai eficient posibil! Acest lucru va păstra, de asemenea, rasolul mai proaspăt pentru mai mult timp. Odată ce ai scos oasele, îți recomandăm să adaugi gheață și să transferi rasolul într-un recipient superficial și lat, în acest caz se va răci mai rapid. Nu-ți face griji cu privire la topirea gheții în rasol; este atât de intens aromat (că doar a durat o veșnicie să albești, prăjești și fierbi aceste oase, nu?), încât niște cuburi de gheață nu îți vor strica munca. Un lucru e cert: nu ai voie să pui rasolul fierbinte în frigider!

 

Ți-am făcut poftă?

Prev
Next