Vă învităm cu entuziasm, căldura și respect să ne descoperiți povestea și produsele noastre. Vă oferim consultanță în ceea ce privește modul de gătire a tuturor produselor din „galeria” noastră, în același timp ținând seama de dorințele și gusturile voastre și realizăm produse după specificațiile clientului.

Social media

Spată de berbecuț fragedă și suculentă

O seară deosebită începe cu o cină neobișnuită și extrem de delicioasă. Dar ce faci când vrei să gătești altceva, însă nu prea ai idei? Sperăm ca această rețetă deosebită de spată de berbecuț să te inspire!

Când o bucată perfectă de carne de berbecuț are o influență pozitivă asupra celulelor de sănătate, a vederii și a performanței mentale, succesul gustului va fi inevitabil. Deci, cum putem să gătim spata de berbecuț și cu ce o putem servi?

În mod tradițional, această bucată de berbecuț a fost întotdeauna una dintre cele mai ieftine părți, dar dacă o gătești lent, va avea ca rezultat cea mai fragedă și mai suculentă carne.

 

De ce ai nevoie?

  • sare de mare
  • rozmarin, frunze culese, tocate mărunt
  • frunze de salvie
  • ulei de măsline
  • ulei de rapiță
  • bulb de usturoi înjumătățit pe orizontală
  • vin alb, cum ar fi Chardonnay-ul uscat
  • apă fierbinte
  • frunză de dafin
  • crenguțe de cimbru

 

Mod de preparare

Poziționează spata de berbecuț pe tavă și adaugă sare, piper, ierburi tocate și ulei de măsline pe întreaga bucată de carne. Se lasă să se marineze la temperatura camerei timp de 1 oră, pentru ca mirodeniile să cuprindă carnea într-o aromă și savoare excepțională.

P.S. Carnea trebuie scoasă din frigider cu cel puțin câteva ore înainte de a o găti, pentru a te asigura că atinge temperatura camerei înainte de a intra în cuptor.

Între timp, încălzește cuptorul la 230 °C. Încălzește uleiul de rapiță într-o tigaie mare, la foc mediu. Pune carnea în tigaie și întoarce-o din când în când, timp de 7-10 minute, până când capătă o culoare aurie. Adaugă usturoiul și lasă la rumenit timp de 3 minute, apoi ia tigaia de pe foc.

Așază spata de berbecuț condimentată în tavă la cuptor timp de 20 de minute. Între timp, într-o tigaie mică fierbe vinul, apoi adăugă apa, frunza de dafin și cimbrul. Simți deja aroma?

Scoate berbecuțul din cuptor și amestec-o cu sucurile din tigaie, îndepărtând orice exces de grăsime. Adăugă amestecul de vin în tigaia de prăjire, amestecând pentru a îndepărta sedimentul de la baza tigăii. Adăugarea de apă în tigaie va ridica sucurile de carne caramelizate de pe fundul tigăii, creând un suc aromat la sfârșit. De asemenea, va menține spata de berbecuț umedă în timpul gătitului. Schimbă temperatura cuptorului la 180 ºC. Acoperă carnea ușor cu o bucată de folie și înapoi la cuptor! Se prăjește încă 4 ore, amestecând la fiecare 30 de minute cu sucurile de tigaie.

Scoate berbecuțul din cuptor. Strecoară sucurile într-o cratiță mică și îndepărtează excesul de grăsime de pe suprafață. Lasă carnea deoparte să se odihnească. Reîncălzește sucurile până la fierbere, apoi gustă și mai adaugă condimente dacă simți că e nevoie.  Garnitură? Cartofii gratinați sau legumele de sezon fierte al dente, vor deveni un acompaniament perfect pentru spata de berbecuț. Poftă bună!

Next